Rólam

Megtisztel, hogy itt jársz, köszöntelek oldalamon!

A nevem Kovács Tamás, a többség Tomónak szólít.

Neveléstudománnyal és felzárkóztató fejlesztéssel foglalkozom. Szakterületeim a felnőttképzés, Lifelong Learning, életvezetési tanácsadás – divatos szóval life coach – valamint e területeken intézményi és szervezeti projektfejlesztés, pályázatok kidolgozása, lebonyolítása.

Utóbbival több mint két évtizede foglalkozom, a tanácsadás – és hozzá kapcsolódó rekreációs praxis – 2007 óta aktív része az életemnek.

Életem számos hátránnyal indult, talán ezért is fontos számomra  a szegénységből, hátrányos helyzetből való kitörésben saját példámon keresztül támogatni azokat aki erre nyitottak. A világ számos szegletében jártam, tanultam, tanítottam, ezek közül az indiai Delhiben és Muzzafarpurban tett misszió a leginkább említésre méltó.

Ifjúkorom óta előfordulok a közéletben, előszeretettel veszek részt a társadalom, a szűkebb és tágabb közösségem életét, önszerveződését érintő tevékenységekben.

Kedvenc sportjaim a Judo (2kyu) és a Kajak-kenu, hobbim az írás és a felfedezés. Számos szakmai és szépirodalmi írásom jelent meg, volt amit elismeréssel is jutalmaztak. 

Napjainkban Pécsett élek, két felnőtt – Bence (1998), Boglárka (2002) és egy bébi, Máté (2021) édesapja vagyok.

Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy megtalálj ha kérdésed van velem kapcsolatban, vagy csupán kíváncsi vagy arra, miként lehet egy egyszerű tehenészgyerekből világjáró utazó – tanító. Vagy legyen „life és business coach” ahogy ma divatos hívni ezt a támogató-segítő foglalkozást.

További érdekességek az életemről:

Célom, hogy az emberek a velem való találkozásuk során egy lépéssel közelebb legyenek az álmaik megvalósításához.